Nanosterile, titán-dioxid és ezüst alapú fertőtlenítő védőréteg

Ifotech-Clean kft.
Mi a Nanosterile Hol használható a Nanosterile A Nanosterile hatékonysága A Nanosterile felhasználásának módjai Kérdések és válaszok Ifotech Clean Kft.


A NanoSterile titán-dioxid (TiO2) nano részecskéin alapuló védőréteg, amely képes elpusztítani a baktériumokat, a vírusokat és a penészt, közömbösíteni a bűzt és a környezetbe szabadult vegyi anyagokat.

A technológiát Japánban fejlesztették ki és szabadalmaztatták. A TiO2 biocid hatású, így az adott környezetben egészségvédő hatást fejt ki. Munkahelyi környezetben való felhasználása esetén csökkenti az alkalmazottak megbetegedési arányát is. A TiO2 olyan anyag, amely általánosan is előfordul. Hatása annál nagyobb, minél kisebbek a részecskéi. A NanoSterile 2-3 nm részecskéket tartalmaz, amelyek jelenleg a világon gyártott legkisebb részecskék.

A káros, szerves vegyi anyagok, vírusok és penész eltávolítása, a fotokatalitikus reakció elvén történik. A fotokatalízis a beeső fény hatására aktiválódik, ekkor a kezelt felszín elkezd erősen oxidálni. A baktériumok és a vírusok, amelyek az ilyen aktív felülettel lépnek kapcsolatba CO2 és H2O részecskékre bomlanak.
A fotokatalízis folyamatának beindítására nem szükséges semmilyen speciális sugárzás, elegendő a természetes napfény. Hatalmas előny a védőréteg élettartama, amely garantáltan 2 év. A NanoSterile természetes úton - agresszív vegyszerek felhasználása nélkül, folyamatosan fertőtleníti környezetét. A TiO2 különböző tanulmányok alapján kétszer hatékonyabb mint a klóros fertőtlenítőszerek és 1,5 x hatékonyabb, mint a ózonos fertőtlenítés.

Az illékony szerves vegyületeket számos, a háztartásokban is használt termék gyártásához használnak. Szobahőmérsékleten ezek akár több éven keresztül is felszabadulhatnak, vagy kipárologhatnaknak. Számos összetevő anyaguk toxikus, amelyek jelenléte egészségi problémák sorozatához vezethet, például a szem irritációjához, fáradtsághoz és szédüléshez. Néhány közülük, mint a benzol vagy a formaldehid, potencionális rákkeltő anyag. Számos országban ezért folyamatosan kiértékelik mennyiségüket, de ezek az adatok sajnos nem mindíg állnak rendelkezésre.

Titán-dioxid + Ezüst fertőtlenítő védőréteg

 
  Ifotech Clean Kft.   |  2832 Héreg, Iskola u. 043/7 |  www.ifotech.hu  |  ifotech@ifotech.hu  |  +36 34/373–233, +36 30 9397 635